Werving en Selectie

Carrespoor richt zich op academische professionals. In de praktijk komt dat veelal neer op 3 to 15 jaar werkervaring.  Ons netwerk spitst zich toe op IT gerelateerde functies voor VP’s, (Sr) Managers, Sales, (Sr) Consultants & IT Professionals.

  • Een CV op zichzelf zegt iets over verrichte arbeid in het verleden, niet over potentieel en ambitie
  • Een functieprofiel zegt iets over de competenties en ervaring, niet over cultuur en drive
  • Carrespoor maakt de match tussen potentieel en ambitie met cultuur en drive

Voor een werving en selectie procedure wordt in overleg met u de methode van werken gekozen. We starten met een analyse van uw vraag. Die analyse geeft ons het inzicht in uw organisatie, de markt waarin u zich beweegt of het speelveld waarop uw organisatie zich begeeft. 

Belangrijk onderdeel van de analyse zijn de specifieke doelstellingen die u als organisatie aan uw nieuwe kandidaat zult gaan meegeven. “Wat zal deze professional neer moeten zetten in zijn eerste jaar bij uw organisatie om een uitmuntende beoordeling te krijgen na een jaar?”

Helderheid in deze vraag is een proces waar we veel tijd en aandacht aan besteden, het is de basis voor de juiste kandidaten op de shortlist. Daarmee ook de basis voor kwaliteit, continuïteit en resultaat.

Op basis van ons contactennetwerk beschikt  Carrespoor altijd over een brede “voorraad” vakkundige mensen die op zoek zijn naar een baan. Zelfs op zeer korte termijn lukt het ons normaal gesproken om dialogen op gang te brengen tussen het bedrijf en een aantal vakkundige kandidaten voor een bepaalde functie. We ondersteunen organisaties tijdens het gehele proces, van het opstellen van het profiel tot het voeren van gesprekken met geschikte kandidaten.

Binnen onze aanpak kijken we veel verder dan de meest geschikte kandidaten. Het doorgronden van de organisaties en de kandidaten zijn de eerste stap. Het matchen van de kandidaten op basis van potentieel, drive, competenties en waarden de volgende.

Bij een heldere vaststelling van de fundamenten voor de functie wordt de search procedure vastgesteld. Deze stap van het proces loopt door de stevige basis en het uitgebreide netwerk gedegen en vaak snel. 

Een open dialoog tussen opdrachtgever en Carrespoor is de sleutel gebleken voor een succesvolle samenwerking.

Carrespoor verricht haar diensten in overleg met u op basis van een fixed fee of op basis van een verrichtingenmodel.

De wijze waarop wij opereren onderscheidt ons van onze collega's. Wij geloven sterk in een op innovatieve search methoden gebaseerde aanpak, uitgevoerd met een professionele attitude. Door volledige inzet, oprechte belangstelling en een service gerichte instelling behalen wij bijzondere prestaties en boeken de gewenste resultaten. Bij Executive Search staat vertrouwen en integriteit centraal. Elke opdracht op dit vlak wordt strikt vertrouwelijk behandeld. 

Voor meer informatie over onze werkwijze kunt u contact opnemen met Carrespoor 

06-11913838 of een email sturen naar caroline@carrespoor.nl

Omdat wij het belangrijk vinden dat het aantal vrouwen op echte topposities toeneemt gaan wij voor deze vrouwen actief op zoek naar mogelijkheden bij organisaties binnen ons netwerk.

 

De search procedure

Carrespoor besteed veel aandacht aan de inhoud van haar procedure. Het vinden en enthousiasmeren van kandidaten voor de betreffende positie is daarbij van groot belang, echter het toetsen van de vakinhoudelijke kwalificaties, persoonlijkheid, ambities en potentieel met de positie, organisatie, drive en cultuur bepaalt uiteindelijk de geslaagdheid van de match.

In grote lijnen is ons proces als volgt opgebouwd:

1. Inventarisatie klantsituatie 
2. Opstellen van het functieprofiel
3. Mapping van de markt
4. Search (Netwerk Search, Direct Search, Media)
5. CV screening
6. Telefonisch interview en screening
7. Gestructureerd interview (STAR)
8. CV introductie
9. Uitleg bij introductie en persoonlijkheidsonderzoek
10. Coördinatie interviewproces bij de opdrachtgever
11. Referentie check
12. Review search proces
13. Begeleiding kandidaat in nieuwe positie

Na de succesvolle invulling van de vacature zal Carrespoor met opdrachtgever en kandidaat contact onderhouden om te zorgen voor een zo succesvolle mogelijke start in de nieuwe positie. Het Executive Search proces van Carrespoor is uiteraard te allen tijde aan te passen aan de persoonlijke wensen of standaarden van de opdrachtgever en is tevens in meer uitgebreide vorm op verzoek beschikbaar.