Burnout, als manager hoor je er veel over. De cijfers die je af en toe voorbij ziet komen verbazen je soms.  Burnout is op dit momemt beroepsziekte nummer 1 in Nederland met een gemiddelde verzuimduur bij burnout van 242 dagen.

Hoe zit met met jouw team? Hoeveel van die jaarlijkse verzuimkosten zitten bij jou? Is de stress waaraan jouw medewerkers blootstaan gezond of ongezond? Gedragen ze zich logisch of vertonen sommige van je medewerkers als langere tijd onlogisch gedrag? Dan is het tijd om in actie te komen. Voorkom burnout bij je medewerkers. Als medewerker is het fijn dat je weet dat je manager alert is op deze zaken, het zegt iets over commitment en zorg voor je mensen. Voor je bedrijf is het net zo belangrijk. Niemand is gebaat bij langdurig uitvallen van medewerkers. Het is kostbaar en levert verhoogde stressniveaus op voor anderen.

Ga met ons het gesprek aan en doe de scan van je team.

Kies de juiste koers

Wil jij ingrijpen voordat het misgaat?

Iedereen die chronisch overbelast is heeft zich gedurende een langere periode structureel onlogisch gedragen. Of jij dit ook doet kun je in kaart brengen door de tabellen met waarschuwings- en alarmsignalen te raadplegen. Hoe meer signalen je herkent, des te waarschijnlijker dat je leidt aan een vorm van chronische overbelasting, dat je onderpresteert, mogelijk disfunctioneert en dat je op weg bent naar een burn-out.

Hoe zit het met jouw team?
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now